Åpent kurs 5. desember: presentasjonsteknikk

Muntlig kommunikasjon er en kritisk suksessfaktor i mange sammenhenger. Presentasjoner, foredrag og innlegg på møter er verktøy for å informere, engasjere, skape aksept og utløse samhandling.

Gode presentasjoner bidrar til mer kompetente og motiverte medarbeidere, mer betalingsvillige kunder/mer samarbeidsvillige brukere og et samfunn som gir bedre rammebetingelser.

OM KURSET
På dette kurset lærer du å forberede, gjennomføre og evaluere egne presentasjoner. Målet er at du blir mer bevisst din egen kommunikasjonsstil, utformingen av hovedbudskap og den effekten budskapet ditt har på tilhørerne. Du lærer teknikker som forbedrer din egen framføring og gjør deg tryggere i rollen som historieforteller. I løpet av kursdagen gjennomfører du to praktiske presentasjonstreninger foran publikum. Treningsøktene blir tatt opp på video. Visning og evaluering av videoene er for mange deltakere den mest lærerike delen av kurset.

PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU NEDERST PÅ SIDEN

Etter kurset kan du mer om:

  • Utforming av hovedbudskap
  • Målgrupper og ønsket effekt
  • Historiefortelling og dramaturgi
  • Retorikk
  • Bruk av presentasjonsverktøy

Kurset passer for deg som:

  • holder presentasjoner og foredrag
  • leder prosjekter, team og møter
  • har behov for å formidle og kommunisere i hverdagen
  • ønsker å kommunisere mer effektivt

En uke før kurset får du tilsendt en forundersøkelse som gjør oss i stand til å tilpasse den praktiske presentasjonstreningen til dine individuelle behov og ditt ferdighetsnivå. Du tar selv med deg en av dine egne presentasjoner eller foredrag som du ønsker å bruke under treningen. Det kan være en presentasjon du har holdt, eller som du skal holde etter kurset. På den måten knyttes teori, tips og råd direkte til din egen praksis og dine behov. I etterkant av kurset får du tilsendt kopi av videoene av dine treningsøkter sammen med en personlig utviklingsplan med tips og anbefalinger til videre utvikling og øving.

PROGRAM:
08:30   Registrering og kaffe
09:00   Slik skal vi trene
09:10   Første treningsøkt

Presentasjon foran publikum, opptak video, avspilling, evaluering
11:00   Teori, verktøy og gode råd
12:00   Lunsj
12:30   Andre treningsøkt

Individuelt arbeid: videreutvikling av presentasjonen

Presentasjon foran publikum, opptak video, avspilling, evaluering
15:00   Oppsummering og veien videre mot enda bedre presentasjoner
15:15   Slutt

OM INSTRUKTØREN
Knut Røe er seniorrådgiver i Strømsnes Røe. Han jobbet i NRK i 24 år som journalist, programleder, redaksjonssjef og kanalsjef før han startet Røe Kommunikasjon i 1997. 
Knut foreleser i journalistikk og kommunikasjon ved universiteter og høyskoler i Norge og i utlandet. Han har utviklet og gjennomført flere hundre kommunikasjonskurs og har skrevet lærebøker i journalistikk og kommunikasjon.

 

 

Roy Strømsnes er seniorrådgiver og daglig leder i Strømsnes Røe. Han har tidligere jobbet som kommunikasjonsdirektør i Siva, selskapet for industrivekst, og har i tillegg 15 års erfaring som journalist og redaksjonell leder i NRK. Han er en erfaren instruktør med førstehånds erfaring fra kommunikasjonsarbeid i krisesituasjoner – både som journalist og som kommunikasjonsrådgiver.

Kursavgift: 4 900, – inkl. lunsj og kaffe. 

Påmeldingsfrist: 2. desember 

Påmeldingen er bindende