Åpent kurs 10. desember: mediehåndtering i kritiske situasjoner

Hva har skjedd? Hvem er ansvarlig? Hvordan kunne dette skje? Når krisen rammer, oppstår et enormt informasjonsbehov og situasjonen blir uoversiktlig. Da har både tradisjonelle og sosiale medier stor makt. De påvirker hva vi får vite om krisen og fordeler rollene som skurker, ofre og helter.

 Når det koker på sosiale medier og journalistene står i kø for å få din kommentar etter en uønsket hendelse, er det lett å bli overveldet og miste helheten av syne. På dette kurset lærer du å legge en helhetlig plan for informasjonsarbeid og mediehåndtering i krisesituasjoner. I tillegg til relevant teori, gjennomgår vi en praktisk verktøykasse og gir deg individuell intervjutrening.

Om kurset
Målet er at du får større kontroll over informasjonsflyten og historiefortellingen om krisen. Du lærer hvordan du og din virksomhet kan nå ut med planlagte budskap til viktige målgrupper gjennom mediene. Gjennom realistiske intervjuøvelser blir du klar over ditt eget potensial som intervjuobjekt, og du lærer teknikker for å lykkes i å få ditt budskap gjennom. Du lærer om samspillet mellom tradisjonelle og nye medier, og hvordan du håndterer kommentarer og «trolling» i sosiale medier.

Etter treningen er du i stand til å:

  • legge en helhetlig plan for informasjonsarbeid og mediehåndtering i akutte situasjoner
  • bruke sosiale medier effektivt til å få ut egne budskap og styrke relasjoner
  • sikre at berørte interessenter får riktig informasjon til rett tid
  • håndtere rykter, kommentarer og trolling i sosiale medier
  • kontakte og håndtere henvendelser fra tradisjonelle medier
  • planlegge og styre intervju

Kurset passer for deg som:

  • har mediekontakt som en del av jobben
  • har ansvar for å ivareta omdømmet til en virksomhet
  • vet at det kan oppstå kritiske situasjoner der media ber deg om svar

PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU NEDERST 

Én uke før kurset får du tilsendt en forundersøkelse. Dine svar gjør at vi kan tilpasse den praktiske treningen til ditt kompetansenivå. Etter treningen får du en videokopi av treningsintervjuene dine og en personlig utviklingsplan med tips og råd om hvordan du kan utvikle deg videre som intervjuobjekt i krisesituasjoner. 

Kurset er åpent for alle og krever ingen spesielle forkunnskaper.

Program

08:30 Kaffe og registrering

09:00 Mulighet – ikke forsvar. Teori, verktøykasse og gode råd.

11:00 Praktisk trening:

  • Helhetlig planlegging av krisehåndtering i nye og tradisjonelle medier
  • Intervjutrening

 bare avbrutt av lunsj 11:30.

15:00 Oppsummering og veien videre mot enda bedre mediehåndtering

15:15 Slutt

Om instruktørene
Knut Røe
er seniorrådgiver i Strømsnes Røe. Han jobbet i NRK i 24 år som journalist, programleder, redaksjonssjef og kanalsjef før han i 1997 startet Røe Kommunikasjon. 
Knut foreleser i journalistikk og kommunikasjon ved universiteter og høyskoler i Norge og i utlandet. Han har utviklet og gjennomført flere hundre kommunikasjonskurs og har skrevet lærebøker i journalistikk og kommunikasjon.

 

Roy Strømsnes er seniorrådgiver og daglig leder i Strømsnes Røe. Han har tidligere jobbet som kommunikasjonsdirektør i Siva, selskapet for industrivekst, og har i tillegg 15 års erfaring som journalist og redaksjonell leder i NRK. Han er en erfaren instruktør med førstehånds erfaring fra kommunikasjonsarbeid i krisesituasjoner – både som journalist og som kommunikasjonsrådgiver.

Kursavgift: 4.900, – inkl. lunsj og kaffe.

Påmeldingsfrist: 2. desember 
Påmeldingen er bindende